Catnip (kattenkruid) voor je haar, werkt dat?

Al langere tijd lees ik op het Amerikaanse forum voor lang haar dat catnip (laten we praten over ‘catnip’,  is een stuk sneller getypt als ‘kattenkruid’)  de oplossing zou zijn voor gespleten haarpunten. Van het plantje waar katten zo enorm gek op zijn kan je een thee trekken die wonderen zou doen voor je haar. Daar het natuurlijk is en zonder al te veel moeite getest kan worden, wilde ik dit graag proberen. Because; why the heck not?

Waar koop je catnip en hoe werkt het?

lkt6lnpl

Catnip

Bij de dierenwinkel kocht ik een zakje catnip. Daar is het blijkbaar het verst. Het kostte 2,90 voor een zakje van 25 bij 25 cm. Vooraf heb ik me goed ingelezen hoe deze techniek het beste toegepast kan worden. Te veel gebruiken werkt namelijk averechts. Ik heb een litermaat gevuld met 280 ml warm water en daar een flinke theelepel catnip bij gegooid. Ik heb dit anderhalf tot 2 uur laten trekken bij de warme kachel. Het sapje krijgt dan een gelige kleur.

Vervolgens heb ik mijn haar gewassen met mijn gewoonlijke Yes to Cucumber shampoo. Een conditioner mag je daarna niet gebruiken, dan zou de catnip-spoeling niet werken. De spoeling zou sowieso al moeten werken als een soort conditioner, omdat het wat zurig is zoals appelazijn. Dit sluit de haarschubben mooi.

Toepassing bag-of-catnip

Na de shampoo en het gewone wassen en tandenpoetsen, heb ik met een zeef het water overgegoten in een ander bakje. Dit moest ik nogmaals herhalen om alle kleine stukjes kruiden eruit te krijgen. Nog max. 40-50 ml koud water toegevoegd, zodat het niet te sterk zou zijn.  Ik heb mijn haar daarna vooraf even goed uitgeknepen zodat het meeste water eruit was. De spoeling heb ik langzaam over mijn haar gegoten. De hoeveelheid was voldoende voor mijn haarlengte.

Tijdens het drogen voelde mijn haar vervelend aan. Alsof ik de conditioner had overgeslagen (goh!) Ook eenmaal droog voelde mijn haar erg onprettig. Een beetje als stro, maar dan net iets minder erg.Ook de extra glans was nergens te bekennen. Catnip zou vanwege de antiseptische (ontstekingen/infecties voorkomend) kwaliteiten ook moeten helpen tegen schilfertjes en jeuk, maar dit heb ik ook niet gemerkt. Ik had eerder meer last van jeuk.

Ik kan wel concluderen dat deze catnip rinse niets bijzonders doet voor mijn haar. Sterker nog; het doet mijn lokken eerder kwaad! De rest van het zakje gaat naar een vriend die zijn kat graag eens high wil zien 😉

Mijn haar heb ik de dag erna moeten wassen met een sulfaten shampoo om het spul eruit te krijgen. Na een lange conditioner sessie is alles nu weer zacht en fijn.

 

p.s. je kunt dit veilig proberen als je een kat hebt. Dat sapje en de voorbereiding zou ik er echter wel uit de buurt houden.

5 reacties op ‘Catnip (kattenkruid) voor je haar, werkt dat?

Plaats een reactie