Not only water; week geen idee

Glanzend haar

Glanzend haar

Als jullie dachten dat jullie nu van me af waren, hebben jullie het fout 😉 Ik ga nog steeds zo nu en dan wat vertellen over mijn haar. Ik merk nu bijvoorbeeld dat ik inderdaad minder gebroken puntjes heb… EN DAAR BEN IK ENORM BLIJ MEE! 😀 Ook merk ik super veel glans na mijn kokosvet-siliconen shampoo-verdunde sulfaten shampoo-siliconen conditioner-koud water-thee spoeling. De foto doet nog geen eens recht aan de glans. 1x in de week was ik het nog met water. [Al is dat ook niet helemaal waar, ik gebruik op die dag wel een conditioner in de uiterste puntjes.] Ik doe niet echt actief meer aan S&D, gewoon als ik toevallig een gebroken punt zie. Door de weeks ga ik gewoon door met mijn gezondere levensstijl met veel water en producten die goed zijn voor je haar[groei].

Henna

Ik houd tegenwoordig netjes op de kalender bij wanneer het weer henna-tijd is. Voor mij is dat 1x in de maand. Ik doe dan mijn hele haar en de dag erna de puntjes. Hopelijk wordt mijn haar nu langzaam langer en gezonder. Volgend weekend is het weer tijd voor het vieze goedje.

Squeeky clean

Wat ik nu heel goed merk is hoe “squeeky clean” voelt op je haar en hoofdhuid. Na een maand zonder shampoo geleefd te hebben, voel ik nu duidelijk het verschil na een sulfaten shampoo. Dit is dus geen goed teken. Ik maak alleen mijn voorraad op want als een rasechte Nederlander ga ik dit niet verspillen en weggooien. Ik verdun de shampoo wel met water. Ongeveer 1 op 3. Als het op is ga ik aan de bananen conditioner zonder siliconen en shampoo zonder sulfaten. Waarschijnlijk was ik dan ook 1x in de week met water. In 2016 kan ik weer compleet over op water only.

2 reacties op ‘Not only water; week geen idee

 1. Maryl schreef:

  Hey,
  Je hebt het langer volgehouden dan dat ik het heb gedaan. Na vijf weken had ik het opgegeven. Zelf had ik alleen de eerste twee weken last van droge punten, maar dat werd steeds minder. Wat mij wel opviel was dat mijn hoofdhuid vies was, net iets te vies. Ik had het dan ook niet heel goed bijgehouden vanwege de vakantie.
  Nu was ik mijn haar met shampoo van Sante. Dat is een biologische shampoo die in Duitsland te koop is. Deze bevalt mij tot nu toe goed, dus dat blijf ik zeker doorgebruiken.
  Ik ben ook nog een keer van plan om dit project weer te doen, omdat ik er van overtuigd ben dat het werkt.
  Voorlopig heb ik weer gezonde schone haartjes, iets wat ik ook best wel had gemist.

  Groetjes.

  Like

  • Hoi, helaas heb ik tot op heden nog redelijk droge puntjes. Ik knip ze tegenwoordig trouw af met m’n kappersschaar. Nu mag ik tenminste iets verzorgends in mijn haarpunten smeren, dat bevalt goed. Heb nog steeds de holy grail niet gevonden op dat gebied dus probeer nog wat aan met een masker van The Body Shop en dingen van Lush.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s